Ştiri
Forumul Raional al Cadrelor didactice cu genericul ,,Educația axată pe valori”, organizat la Rîșcani
Astăzi, în cadrul Forumului Pedagogic 2024, organizat de către DÎTS Rîșcani, cadrele didactice din întregul raion s-au reunit pentru a discuta și a dezvolta noi strategii în educație, cu genericul „Educație axată pe valori”. Evenimentul a adunat 120 de profesori, manageri și specialiști în educație, care și-au împărtășit experiențele și viziunea asupra modului în care valorile fundamentale pot și trebuie să fie integrate în procesul educațional. Rândurile cadrelor didactice au fost suplinite cu cinci tineri specialiști.
Obiectivele Forumului:
-
Promovarea valorilor fundamentaleîn educație, precum respectul, empatia, integritatea și responsabilitatea.
-
Dezvoltarea unor practici didacticecare să pună accentul pe formarea caracterului elevilor și nu doar pe acumularea de cunoștințe.
-
Schimbul de bune practiciîntre cadrele didactice pentru a crea un mediu educațional pozitiv și incluziv.
Forumul a beneficiat de prezența unor invitați speciali care au adus contribuții valoroase discuțiilor: Ministrul Educației și Cercetării, domnul Dan Perciun, Președintele raionului Rîșcani, dl Vladimir Mizdrenco, șeful adjunct al Cancelariei de Stat al oficiului teritorial Bălți, dl Andrian Musteață, dr.hab.;prof. univ., directorul INEL, dna Viorica Andrițchi, dna Lia Sclifos, dr. și șefa Direcției mentorat și formare continuă INEL.
Doamna Marina Rebeja, șefă interimară a DÎTS Rîșcani a dat start Forumului pedagogic.
Președintele raionului, Domnul Vladimir Mizdrenco, în discursul său și-a exprimat recunoștința față de organizatori și a menționat faptul că poartă un respect profund față de misiunea importantă pe care o au profesorii.
Participanții au avut ocazia să asiste la prezentări inspirate și să participe la activități, propuse de specialiștii INEL. Forumul s-a încheiat cu angajamentul ferm al cadrelor didactice de a continua să promoveze o educație bazată pe valori, recunoscând importanța formării unor tineri responsabili, empatici și pregătiți pentru provocările vieții. Participanții au subliniat că, prin eforturi comune și o abordare educațională axată pe valori, pot contribui la construirea unei societăți mai bune.
Împreună, putem face diferența în viața elevilor noștri și în comunitatea noastră!
Alte înregistrări
În urma promovării cu succes a perioadei de probă, stabilită pentru funcționara publică debutantă, doamna Albot Irina, specialistă principală Serviciul Administrație Publică, astăzi, 9 septembrie, a fost depus jurământul de credință, în fața simbolurilor de stat, în prezența Președintelui raionului și a colegilor, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea nr. 158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public
Citeşte mai mult...
În fiecare an, la 3 septembrie, în Republica Moldova este celebrată Ziua Armatei Naționale. Creată la câteva zile de la proclamarea independenței Republicii Moldova, Armata Națională a fost şi va rămâne un pilon al societăţii, pentru care pacea și siguranța cetățeanului a fost întotdeauna o prioritate.
Cu prilejul aceste sărbători, felicităm toți apărătorii țării, suntem recunoscători eroilor căzuți în lupta pentru independența țării, mulțumim veteranilor, ofițerilor din efectivul armatei, profesioniștilor care sunt mereu la datorie , dar și familiilor militarilor pentru că îi sprijină și le sunt alături mereu.
Onoare vouă, stimați militari ai Armatei Naționale!
Citeşte mai mult...
Cunoștințele nu sunt niciodată în exces!
Dragi elevi, părinți, pedagogi, astăzi, 1 septembrie, Vă felicit cu ocazia unui nou an școlar!
Să aveți succes pe parcursul anului școlar și note excelente! Fie ca procesul educațional să vă aducă nu doar beneficii enorme, ci și bucuria descoperirii înțelepciunii și a comunicării cu pedagogii și prietenii!
Vă doresc succese, interes pentru cunoaștere, multă inspirație, un an de studii plin de realizări frumoase, să asaltați cu îndrăzneală culmile cunoașterii pentru a vă afirma și, în același timp, pentru a deveni mândria părinților, profesorilor și a întregului neam.
Citeşte mai mult...
"Limba este întâiul mare poem al unui neam", afirma Lucian Blaga.
Muzică și poezia s-au îmbinat în spiritul Limbii Române, astăzi la Rîșcani, în cadrul evenimentului consacrat celei de-a 35-a aniversare a sărbătorii naționale “Ziua Limbii Române“.
Activitatea a inclus recitaluri de poezie și interpretări muzicale de suflet, într-o atmosferă plină de emoții, recunoștință și autencitate.
Citeşte mai mult...
Fenomenele vizate: Instabilitate atmosferică (Cod Galben)
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 29 august, în intervalul orelor 08:15 – 21:00, se prevăd ploi de scurtă durată
Citeşte mai mult...
Și în acest an consecutiv, Centrul Sindical Ramural Teritorial Rîșcani din Domeniul Serviciilor Publice, a avut grijă de copiii membrilor de sindicat. Biroul executiv a pregătit cu grijă 222 seturi de rechizite pentru diferite categorii și anume: grădiniță-43, clase primare-53, gimnaziu și liceu-126. Seturile frumos aranjate au ajuns la copii prin intermediul părinților, iar unii au venit personal.
Citeşte mai mult...
Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Adormirea Maicii Domnului, cunoscută în popor și sub denumirea de Uspenia (termenul slav) sau Sfânta Maria Mare.
Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare creștină de tristețe, căci se cinstește moartea şi înălțarea Fecioarei Maria.
Tot astăzi, creștinii din orașul Rîșcani, satele Aluniș, Cucuieții Vechi, Mălăiești și Nihoreni prăznuiesc Hramul Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului”.
Citeşte mai mult...
Rezultate 1 - 10 din 1026
Sus